Sinds 5 november zit de bibwebsite in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

Volledig mobiel

De nieuwe bibwebsite is nu perfect geschikt voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Probeer het maar eens uit.

Zoek en vind

Zoeken gaat nog sneller. Typ een zoekterm en kies uit de suggestielijst. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn ook onderverdeeld in handige rubrieken.

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren.

Is het er of is het er niet?

De beschikbaarheidsinformatie verschijnt voortaan meteen op het detailscherm van een bibliotheekmateriaal. Je hoeft dus niet meer door te klikken naar een aparte pagina.

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk bibliotheekmateriaal in de catalogus maar één knop om te reserveren. Zijn er meerdere edities beschikbaar, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Nog sneller verlengen

Mijn Bibliotheek, het luikje met gepersonaliseerde toepassingen, is niet langer een aparte website, maar geïntegreerd in de cataloguswebsite. 

Je ontleningen krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal hebben ontleend en wanneer ze weer binnen moeten? Het overzicht van de ontleningen werd aangevuld met handige coverfoto's. Zo kan je snel alles bijeen zoeken.