De bibliotheek heropent op dinsdag 2 juni

Op dinsdag 2 juni heropent de bibliotheek met gewijzigde openingsuren en een aangepaste dienstverlening. Je kunt dan opnieuw zelf je bibliotheekmaterialen uitkiezen. Met extra maatregelen en richtlijnen houden we het bibliotheekbezoek veilig voor iedereen.

Aangepaste openingsuren

De bibliotheek is toegankelijk - onder strikte voorwaarden –

• van maandag tot donderdag: van 14 tot 19 uur
  • op vrijdag: van 14 tot 17 uur
  • op zaterdag: van 9 tot 13 uur

Enkel materialen lenen

• Je kunt enkel bibliotheekmaterialen lenen.
  • Betalen kan enkel via de betaalautomaat of bancontact aan de infobalie.
  • Kranten zijn beschikbaar aan de infobalie.
  • Je kunt een internetcomputer of de kopieermachine enkel gebruiken na reservering. Meer info.
  • Lezen of studeren kan nog niet in de bibliotheek (geen zitplaatsen). De leeszaal en de koffiehoek zijn niet toegankelijk.

Richtlijnen

• Draag een mondmasker (verplicht).
    Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen.
  • Ontsmet je handen aan de ingang met ontsmettingsgel (verplicht).
  • Gebruik een winkelmandje (verplicht).
  • Kom bij voorkeur alleen. Een kind jonger dan 12 jaar mag worden begeleid door 1 volwassene.
  • Maximum 16 leners tegelijk in de bibliotheek. Wacht buiten je beurt af.
  • Beperk je bibliotheekbezoek tot maximum 30 minuten.
    Tip: Maak op voorhand een lijstje via merelbeke.bibliotheek.be. Kijk meteen na waar de materialen staan en of ze nog beschikbaar zijn.
  • Volg de circulatieroute. Je verlaat de bib via de uitgang naar de tuin.
  • Houd 1,5 m afstand van andere bezoekers.
  • Vermijd de lift, gebruik de trappen.

Materialen terugbrengen

Materialen terugbrengen kan uitsluitend via onze inleverbus, met uitzondering van gezelschapsspellen, e-readers, vertelplaten, kamishibaitheaters, boekstartboekjes en IBL. Deze materialen kun je enkel inleveren aan onze infobalie.
De binnengebrachte materialen blijven drie dagen in quarantaine.

Inleverdatum

• Vanaf maandag 29 juni t.e.m. zaterdag 5 september geniet je van de zomeruitleentermijn. Dan leen je je materialen meteen voor 4 weken uit.
  • Niet vergeten: vanaf woensdag 1 juli rekenen we opnieuw boete aan als je je materialen te laat terugbrengt.

Controleer de inleverdatum van je materialen via Mijn Bibliotheek of op je uitleenticket.

Reserveringen en IBL

Reserveringen en IBL kun je vanaf 2 juni opnieuw ophalen aan de infobalie.

De takeaway-bibliotheekdienst blijft

Behoor je tot een risicogroep? Dan kun je nog altijd bibliotheekmaterialen aanvragen via de takeaway-bibliotheekdienst. Je kunt deze bibliotheekmaterialen afhalen op afspraak, enkel op weekdagen in de voormiddag. Meer info.

Vragen?

Voor dringende vragen kun je mailen naar bibliotheek@merelbeke.be.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 09 210 34 10 tijdens de aangepaste openingsuren (op weekdagen vanaf 14 uur – zaterdag van 9 tot 13 uur).

Welkom terug!